Vintage prikker fra Berlin

Siklekjole m. prikker

Efter endnu en skøn tur til Berlin, kunne jeg hænge en masse nye godter i mit klædeskab. Vi er så privilegerede, at vi kan låne en herlig lejlighed på Prenzlauer Berg – Berlins unbedingte skønneste område, hvis du har en kærlighed for retro, vintage og små hyggelige shops.

På en sidegade fra lejligheden ligger Eberswalder Strasse, som er retro-street. Man kan ikke komme uden om Stiefelkombinat, www.stiefelkombinat.de, en verden, hvor du på en håndfuld timer, kan danse dig gennem 20’erne, 30’erne…80’erne og 90’erne. Kjoler, støvler og accessories fra gulv til loft – og jeg lyver ikke!! Det er himlen og det er umuligt ikke at finde ting, som man-troede-man-ikke-manglede,-men-nu-ikke-kan-leve-uden.

Siklekjole m. prikker

På et stativ med sensommerudsalg, hang den smukkeste røde silkekjole iført bitte små hvide prikker. Som de fleste ved, er der kun ét eksemplar af det respektive stykke tøj, så jeg krydsede mine små fingre og håbede at det var min størrelse. Jeg hoppede i den og lynede.. Den skræddersyede silke-sag var min størrelse og jeg er sikker på, at skrædderen i 1982 sad og tænkte, at han skulle sy den til mig. Længden skulle lige kortes lidt, men det er jo ingen sag med hjælp fra Mormors fnilde hænder.

Med et par æblegrønne øreringe, håret snoet og et par knælange kernelæder støvler, kan sommeres og efterårets fester bare komme an 😉

/Julie

 

DEL
Næste artikelLoppe-Lækker på Frederiksberg

Fortæl os hvad du har på hjertet...